Atlantic Grupa - cilj: Osvojiti tržište energetskih pločica

Bez autora
Mar 15 2015

Nova Tedeschijeva tvornica proteinskih energetskih pločica "Atlantic Multipower" u ponedjeljak će biti svečano otvorena u Novoj Gradiški. Nakon probe i testiranja, u ponedjeljak će započeti "prava" proizvodnja. Asortiman je gotovo potpuno namijenjen inozemnom, ponajprije zapadnoeuropskom tržištu. Atlantic grupa prepoznala je novogradiški Industrijski park kao povoljno mjesto za ulaganje u projekt ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna. Zahvaljujući velikom trudu i zalaganju naših djelatnika i partnera, gradnja, opremanje i testiranje uspješno su završeni u manje od godinu dana. U tvornici će se u skladu s najvišim prehrambenim standardima proizvoditi široka paleta energetskih pločica, kažu u Atlantic grupi.

Atlantic Grupa - cilj: Osvojiti tržište energetskih pločicaNova Tedeschijeva tvornica proteinskih energetskih pločica "Atlantic Multipower" u ponedjeljak će biti svečano otvorena u Novoj Gradiški. Nakon probe i testiranja, u ponedjeljak će započeti "prava" proizvodnja. Asortiman je gotovo potpuno namijenjen inozemnom, ponajprije zapadnoeuropskom tržištu. Atlantic grupa prepoznala je novogradiški Industrijski park kao povoljno mjesto za ulaganje u projekt ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna.

– Zahvaljujući velikom trudu i zalaganju naših djelatnika i partnera, gradnja, opremanje i testiranje uspješno su završeni u manje od godinu dana. U tvornici će se u skladu s najvišim prehrambenim standardima proizvoditi široka paleta energetskih pločica – kažu u Atlantic grupi.

U tvornici je već zaposleno 40 radnika koji trenutačno rade na jednoj proizvodnoj liniji, a s njezinim "uhodavanjem" otvorit će se prostor za zapošljavanje novih 40 radnika u drugoj smjeni. Za oko godinu dana trebala bi se otvoriti nova, visokoproduktivna linija s koje će na tržište odlaziti najtraženiji proizvodi i na kojoj će raditi novih 80 djelatnika, tako da će u konačnici biti otvoreno 160 radnih mjesta.

Proizvodnja u inozemstvu

Atlantic grupa vodeći je europski proizvođač sportske i aktivne prehrane pod brendom Multipower, a najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u Njemačkoj i Sloveniji. Energetske pločice dosad su se proizvodile ugovorno kod trećih strana, a odsad će se proizvoditi vlastitim kapacitetima. Namijenjene su ponajprije sportašima i rekreativcima. Bit će prelivene čokoladom, a kupci će moći izabrati neki od brojnih okusa, od jagode i banane do lješnjaka i kokosa.

– U projekt smo ušli s velikim zadovoljstvom, prije svega zato što stvaramo novu vrijednost na najizravniji način – gradnjom, proizvodnjom, zapošljavanjem, a u konačnici i izvozom vlastitih proizvoda. Novi proizvodni pogoni predstavljaju ulaganje u daljnji razvoj našeg segmenta sportske i uravnotežene prehrane – kaže Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe.

Pokraj zemljišta na kojemu je sagrađena tvornica pločica, kompanija je u novogradiškom Industrijskom parku već rezervirala još jednu parcelu iste veličine, pa se mogu očekivati i nova ulaganja. Gradonačelnik Željko Bigović rekao je kako investicija dokazuje da je novogradiška poslovna zona među najkonkurentnijim ulagačkim destinacijama u Hrvatskoj.

Razmjena znanja

– U Atlantic grupi dobili smo vrhunskog i izuzetno korektnog partnera i sve ćemo učiniti da ovo ulaganje bude samo početak dugoročne i uspješne suradnje – rekao je Bigović. U kompaniji su uvjereni da će s tvornicom u punom kapacitetu ostvariti poziciju vodećeg proizvođača energetskih pločica Europi. Boljitak očekuju i kroz mogućnost razmjene znanja i širenja asortimana u suradnji s drugim poslovnim područjima koja nose prehrambeni predznak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik